Over ons

Dr. Wendy Walrabenstein

diëtist-onderzoeker

Na haar studie economie werkte Wendy 15 jaar in de internationale financiële wereld. Hierna deed zij de opleiding tot diëtist en schreef het boek Food Body Mind. Als promovendus van het Amsterdam UMC voerde zij met Carlijn Wagenaar en een team van gezondheidsprofessionals onder begeleiding van prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg het onderzoek Plants for Joints bij Reade in Amsterdam uit. Wendy is ook bestuurslid van de Physicians Association for Nutrition International (PAN).

Drs. Carlijn Wagenaar

arts-onderzoeker

Na een jeugd in het teken van topsport in de Verenigde Staten, studeerde Carlijn geneeskunde in Groningen, waar zij een honors program volgde en als research assistant werkte. Voor haar afstuderen had zij het Plants for Joints team al gevonden, werkte er als onderzoeksmedewerker en startte in 2021 als promovendus na het afstuderen als arts. Ook zij is bestuurslid van de Physicians Association for Nutrition in Nederland.

Prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg

Reumatoloog en emeritus hoogleraar

Afscheidsrede “Alles is reuma”

In mijn jarenlange praktijk als reumatoloog zag ik dat patiënten vaak wel een minder actieve ziekte bereikten, maar nog wel last hadden van moeheid of gebrek aan levenslust. Veel van mijn patiënten wilden daarom eigenlijk geen medicatie gebruiken, maar vaak heb je geen keuze. Al jaren ben ik daarom geinteresseerd geweest in andere mogelijkheden om reumatische aandoeningen te behandelen. Voor artrose was er overigens niet veel anders dan pijnstillers en bewegen.

Inmiddels is er na jaren van wetenschappelijk onderzoek naar voeding, bewegen en stressreductie het programma Plants for Health ontwikkeld. De resultaten zijn zeer bemoedigend en we krijgen veel positieve reacties van deelnemers aan het onderzoek. Ik ben dan ook blij dat we binnenkort van start kunnen gaan met het aanbieden van dit programma.

Een ander aspect is dat de dit een belangrijke bijdrage levert aan de vermindering van de zorgkosten in Nederland.