Programma

Veel inspiratie opgedaan!

Plants for Health

Bij Plants for Health bieden we een programma dat jouw leven kan transformeren.

Voor wie is het programma bedoeld?
Plants for Health is ontwikkeld voor mensen met reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis en artrose.

Plants for Health is ontworpen om jou te ondersteunen naar een gezondere leefstijl. En het mooie is… wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het werkt!

Groepsbijeenkomsten
Individuele consulten
Meetmomenten
Online leeromgeving
Plants for Health boek

Steun van anderen

Groepsbijeenkomsten

Steun van anderen is waardevol. Daarom organiseren we groepsbijeenkomsten waar je kunt kennismaken met gelijkgestemde mensen die vergelijkbare klachten hebben. Eén van de groepsbijeenkomsten is een kookworkshop.

Onze groepen zijn bewust klein, zodat we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven. Na de eerste intensieve maanden volgen nog ‘meet-ups’ waar je gewoon aan mee kunt doen als je daar behoefte aan hebt.

consulten

Individuele consulten

Iedereen heeft unieke uitdagingen. Tijdens persoonlijke consulten, waarvan de eerste een uitgebreide intake is, staan onze gespecialiseerde diëtisten en fysiotherapeuten klaar om naar jouw persoonlijke doelen en specifieke situatie te luisteren. Samen werken we aan een plan dat bij jou past, met aandacht voor voeding, beweging en ontspanning. 

Online leeromgeving

Om jouw kennis te verdiepen en je goed voor te bereiden op bijeenkomsten en consulten, bieden we een inspirerende online leeromgeving. Hier vind je waardevolle achtergrondinformatie en boeiende video’s die je verder helpen op jouw gezondheidsreis. 

Plants for Health Boek

Met dit praktische handboek kun je echt je hele leefstijl concreet maken! Je ontdekt plantaardige weekmenu’s en heerlijke recepten. Ben je iemand die niet zo van de recepten is? Dan kun je jouw favoriete recepten met jouw creativiteit en ons voedingsplan gezonder maken. In het boek ook oefeningen voor ontspanning, tips voor meer en beter bewegen en slapen.

Bij Plants for Health draait alles om jouw welzijn. Onze gespecialiseerde coaches, diëtisten en fysiotherapeuten staan altijd klaar om je te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger leven. Wij zijn er om je te ondersteunen bij het behalen van je persoonlijke doelen en duurzame verbetering van je leefstijl.

Volwaardige & plantaardige voeding

In het Plants for Health programma is een plantaardig voedingspatroon de basis. Waarom? Omdat veel studies hebben laten zien dat mensen die plantaardig eten een gezonder gewicht, lagere ontstekingswaarden, betere bloedsuikerwaarden, gezondere cholesterolwaarden en een lagere bloeddruk hebben. Natuurlijk gaat dat niet op voor vegan taart, ijs en allerlei andere bewerkte voedingsmiddelen. Het voedingspatroon is maximaal onbewerkt en natuurlijk ook volwaardig: je krijgt alles binnen wat je nodig hebt. .

Beweging

We weten allemaal dat bewegen gezond is, maar hoe doe je dat als je last hebt van je gewrichten en is wat je doet wel goed voor jouw gewrichten? In Plants for Health ga je na wat je graag doet, hoe je weer lekker aan de slag kunt en welke vormen van beweging voor jou het meest effectief zijn. Belangrijker trouwens dan wat je precies doet, is dat je iets doet wat je ook leuk vindt! Immers, alleen als je het leuk vindt krijg je het voor elkaar om het duurzaam in jouw leefstijl te verwerken. Plants for Health is erop gericht dat je over de week regelmatig beweegt (bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen) en dat je ook je spieren, balans en flexibiliteit traint.

Stressvermindering & slaap

Het komt nogal eens voor dat deelnemers zeggen: ‘Maar juist als ik een ontspan-oefening doe voel ik de pijn!’ Vaak komt dat, omdat we gewend zijn de pijn ‘weg te drukken’ en gewoon door te gaan. Pas als je tot rust komt, besef je soms dat je misschien te ver bent gegaan. Deze bewustwording van belasting en belastbaarheid is een belangrijke basis voor het vinden van rust en het verbeteren van slaap. Je gaat experimenteren met diverse ontspan-oefeningen om erachter te komen wat jou het beste past en onze slaaptraining leert je dat goed slapen begint ‘s ochtends als je opstaat.

Effectief voor reuma en artrose

Het is natuurlijk best een hele ommezwaai en het vraagt veel van je. Gelukkig hebben we een geweldig team dat voor je klaar staat om je te helpen. Zodra je ervaart dat je ziekteactiviteit daalt, je minder pijn, minder stijfheid hebt en beter fysiek kunt functioneren, dan weet je waarvoor je het doet. Meer weten over het wetenschappelijk bewijs voor deze therapie voor reuma en artrose? Lees dan hier verder. En wil je weten hoe anderen het ervaren hebben? Bekijk dan de video.

5 deelnemers aan het woord